Lixdo

Lixdo

(103 comments, 165 posts)

This user hasn't shared any profile information

Home page: http://www.lixdo.net

Posts by Lixdo
6712_pptpd.gif

Panduan Setup PPTPD Server Di Digital Ocean VPS

0

 

Panduan dan tunjuk ajar ini sesuai dan telah di cuba pada perisian ubuntu 14.04 di vps milik digital ocean.

Malas nak taip banyak-banyak, so just follow aje lah step-step kat bawah ini.

 

1-

apt-get install pptpd

2-edit /etc/pptpd.conf dan tambah

localip 10.0.0.1 remoteip More >

3858_ADS12712__10735_cover_photo-440x162.jpg

Setting Internet (APN) Altel Malaysia

0

Info ringkas unutk semua pengguna Altel yang ingin menetapkan ketetepan internet di telefon mereka. Gunakan info di bawah sebagai rujukan anda.

 

SETTING APN Altel

Nama APN: altel Username: {kosongkan} Password: {kosongkan}

 

lain-lain ketetepan biarkan sahaja seperti sediada. Pastikan ketetepan More >

296156_256335194525979_1078700829_n

Scammer Di Mudah.my

0

 

Notis amaran ini ada lah untuk semua menjual-penjual barangan di mudah.my lepas aje korang post korang punya ads dan di approve kadang-kadang korang akan dapat satu email pertanyaan daripada bakal customer tentang barang yang korang jual. conoth ayat macam kat bawah nie.

 

Hello friend, i am More >

openvpn

OpenVPN Problem Tak Boleh Surf Internet

0

Notis ini untuk peringatan peribadi dan juga di kongsi pada yang memerlukan.

 

Problem: Lepas connect openvpn internet tak boleh surf walaupun guna firefox, chrome,ie,

Solution: openvpn yang di setup di openvz base tiada fungsi “IP Masquerading” untuk mengatasinya gunakan cmd ini.

iptables -t nat More >
57f6_04df_rutorrent.jpg

Cara Setup ruTorrent (Update)

2

Ini ada lah update unutk post berkaitan ruTorrent yang terdahulu di http://www.lixdo.net/blog/panduan-install-rutorrent-dengan

 

kali ini hanya 2 langkah di perlukan unutk setup torrent server anda sendiri di VPS. 1.

wget More >

9c63_zp_Login10-0-2.png

Zpanel How To Change Webmail URL?

0
[HOW TO] Change Webmail URL? eg: http://webmail.zyx.tld Make sure that you have created a Zone record on your domain registrar that points to your WEBMAIL.YOURDOMAIN.TLD.

First step is to know the structure of your VHOST (Take note: Do not edit the VHOST manually and do not use your ZPanel More >

zpanel

Zpanel Bind Use High CPU Solution

0

 

Hello,

When we add additional domains in zpanel some times the named.conf may go blank.to reload it.Actually it is a bug in zpanel.

Go to zpanel>Admin>moduleAdmin>DNS config>Tools>Force Records Update on Next Daemon Run

Then run the daemon by going to Admin>Zpanelconfig>Run Daemon now option in More >

be47_zplogo_v9.png

Zpanel FTP Permission Fix

3

 

To fix problem with zpanel ftp that giving error 550 Permission denied just used simple steps as below

 

for ubuntu user

chown www-data: /var/zpanel/hostdata -R

 

for centos user

chown apache: /var/zpanel/hostdata -R

 

it’s simple like that 😛

Have an nice day for you.

mysql-logo

Cara Buang mysql Daripada Sistem Ubuntu

1

Tips kali ini adalah untuk membuang mysql secara bersih daripada sistem. kadang-kdang kita tersilap config server menyebabkan error untuk login ke mysql atau phpmyadmin, jadi sila gunakan cara atau cmd di bawah untuk membuang mysql daripada sistem sebelum kita cuba menginstallnya kembali.

 

sudo More >

time.net.my

Setting Email time.net.my Di Outlook

0

 

Sesudah lama lix tak update blog nie, ini kali lix update yang simple aje sambil untuk note sendiri sahaja atau berguna pada sesiapa yang perlu.

Kali ini lix sharekan tips penting unutk setup email time.net.my di outlook atau apa-apa applikasi email.

POP = pop3.time.net.my Port = 110

SMTP = More >

Lixdo's RSS Feed
Go to Top