Lixdo[dot]Net« | »

Blog Menghina Dan Mengeji Almarhum Sultan Iskandar

Heboh di dada-dada akhbar tentang tulisan yang ringkas tapi menjadi duri yang mencucuk hati kepada semua rakyat johor apatah lagi kerabat-kerabat Diraja Sultan Iskandar (Almarhum Sultan Johor) yang telah di tulis di dalam blog adukataruna.

Walaupun  adukataruna telah memohon maaf di blog beliau dan menarik balik post tersebut, mungkin semunya telah terlambat bak kata perpatah telajak perahu boleh di undur, telajak kata-kata buruk padahnya. mengikut laporan akhbar sebanyak 25 laporan polis telah dibuat keatas tulisan blog oleh adukataruna. Pada sesiapa yang tak berkesempatan membaca apakah tulis yang di tulis oleh adukatteruna boleh click link di bawah untuk melihat cache page blog adukataruna seblaum post itu di padamkan.

Lihat Cache Page Blog Adukataruna

Tapi nampak gaya bukan satu sahaja blog yang menghina kerabat-kerabat Diraja Sultan Iskandar (Almarhum Sultan Johor). Semasa lix merayap di web-web yang berkaitan lix terjumpa lagi satu blog yang turut sama cuba menghina. Blog yang membuat post bertajuk “Sultan of Johor is Dead ! Bravo!” juga patut di ambik tindakan oleh pihak yang berkuasa.

Nampak gayanya banyak blogger yang semakin berani memainkan isu-isu sensentif di blog-blog mereka. Nasihat Lix jadi lah seorang blogger yang bertanggungjawap dan peka kepada sesuatu isu supaya ianya tidak di jadikan batu api untuk melaga-lagakan rakyat Malaysia ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Be Sociable, Share!

Posted by on 25/01/2010.

Tags: , ,

Categories: Meja Admin

« | »
Recent Posts


PagesAbout Lixdo[dot]Net

LIXDO adalah berasal daripada Linux + Doremon = LIXDOmore →