Lixdo[dot]Net« | »

Maxis SKMM Simpack

Maxis SKMM Sim Pack

Maxis SKMM Sim Pack

Baru-baru nie lix baru sahaja membeli satu simpack daripada Maxis. Simpack ini patutnya bukan untuk jualan awam tetapi diberikan secara percuma kepada penerima Netbook 1Malaysia. Orang ramai biasanya menyebut SIM Pack Maxis SKMM.

Apa yang beza simpack ini dengan simpack biasa adalah harga langganan broadband untuk sebulan hanya RM25 sahaja dengan kuota penggunaan 0.7GB (700MB). Jika habis kuota speed broadband anda akan menjadi pelahan. Tapi masa memula lix aktivekan simpack nie lix dapat 2100MB kuota seperti yang di tunjukan pada website maxis.

Modem yang lix gunakan adalah modem yang adik lix dapat masa melanggan broadband celcom. Modem Huawei E1550. Modem ini pada mulanya telah di lock hanya network celcom sahaja, so lix unlock modem Huawei E1550  di website ini.

TPLink 3G/3.75G Wireless N Router

TPLink 3G/3.75G Wireless N Router

 

Supaya dapat di kongsi bersama device lain, lix sambungkan modem broadband Huawei E1550 ke TPLink  3G/3.7G Wireless N Router. Modem tue macam gambar di atas.

 

maxis speed test

Maxis Speed Test

Setakat ini speed yang lix dapat 1-3MB untuk upload dan 0.10-0.50MB untuk upload. Semasa percubaan ini lix dapati Maxis Broadband akan lebih laju pada waktu lepas tengah malam. Akan datang mungkin lix akan cuba pula dengan celcom SKMM Simpack pula. Tunggguuuuuu……..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Be Sociable, Share!

Posted by on 15/07/2012.

Tags: , , , , ,

Categories: Meja Admin

« | »
Recent Posts


PagesAbout Lixdo[dot]Net

LIXDO adalah berasal daripada Linux + Doremon = LIXDOmore →