Lixdo[dot]Net« | »

Musim Bangunan Runtuh Bermula

stadiumruntuh5

Sejak tersiarnya berita runtuhan bangunan di kuala lumpur yang telah mengejutkan ramai orang pada 29 Mei 2009 yang lalu. Satu lagi peristiwa bangunan runtuh megegarkan orang ramai. kali ini kejadian berlaku di Terengganu pula.

Bangunan Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin yang di katakan baru sahaja satahun di gunakan telah runtuh bumbungnya pada pagi tadi. Kat Malaysia nie dah macam jadi satu trend bila satu berita gempar keluar akan adalah siri-siri berita gempar yang sama akan mengikut.

stadium-3

Sebahagian bumbung Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin yang bernilai RM280 juta di Kompleks Sukan Gong Badak di sini yang baru setahun digunakan, runtuh pada jam 9.30 pagi tadi.

Stadium yang boleh memuatkan 50,000 pengunjung itu adalah yang pertama di Asia yang dibina menggunakan sistem bumbung tanpa sokongan tiang.  Selain menempatkan padang bola dan trek olahraga, stadium yang dibina dengan pantas untuk temasya Sukan Malaysia (Sukma) pada Jun tahun lalu itu turut menempatkan stadium tertutup yang menempatkan prasarana sukan bowling, skuasy dan badminton.

std2

std7

02062009

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Posted by on 12/12/2011.

Categories: Meja Admin, Petikan Berita

« | »
Recent Posts


PagesAbout Lixdo[dot]Net

LIXDO adalah berasal daripada Linux + Doremon = LIXDOmore →