Lixdo[dot]Net« | »

Nokia Lumia 800 – First Windows Phone

 

Hari ini pada Nokia Dunia 2011, gergasi mudah alih Finland menarik balutan luar peranti pertama Telefon Windows dan menunjukkan mereka kepada dunia. Pertama pada plat Lumia Nokia 800 (sebelum ini dikenali sebagai theSearay / Nokia 800), yang telah dikesan dan bocor banyak kali pada masa lalu. Ia mempunyai reka bentuk yang sudah banyak diilhamkan oleh Nokia N9 dengan beberapa perubahan seperti kehadiran butang shutter yang fizikal, butang Telefon Windows dan flash kamera yang dipindahkan.

The Lumia Nokia 800 akan menampilkan 3.7 “ClearBlack paparan AMOLED melengkung (800 x 480), satu teras pemproses 1.4GHz (Qualcomm MSM8255 Snapdragon S2, Adreno 205 GPU), 16GB penyimpanan di atas kapal, 512MB RAM, 8 megapiksel kamera belakang yang menggunakan af/2.2 Carl Zeiss kanta dan dioptimumkan untuk mengambil gambar dalam keadaan cahaya yang rendah dan video 720p mampu, HSPA + penyambungan, dan kursus – Telefon Windows 7,5 (Mangga). Ciri-ciri lain termasuk: FM Radio, TV Output, Bluetooth, WiFi, dan GPS. Telefon akan boleh didapati dalam tiga warna: cyan, hitam dan magenta.

Di samping itu Windows yang biasa Telefon 7 penawaran, Lumia Nokia 800 juga akan datang dengan beberapa aplikasi yang dimuat dari Nokia: Nokia Drive – seterusnya oleh pula, suara navigasi app, Nokia Music – sebuah aplikasi untuk pengguna untuk mendapatkan muzik secara percuma dan tanpa apa-apa mendaftar, dan hab sukan ESPN untuk orang – orang kampung tersebut kekal sehingga kini dengan sukan kegemaran mereka. Ia telah mengumumkan bahawa aplikasi ini akan boleh didapati secara eksklusif untuk telefon Nokia, walaupun saya tidak boleh membantu tetapi tertanya-tanya sama ada mereka akan membuat jalan mereka bukan Nokia WP7 telefon pada masa akan datang.

The Lumia Nokia 800 akan dibuka untuk pra pesanan bermula hari ini dan akan tiba di awal AS 2012. Ia akan menelan belanja 420 Euro ($ 585) tetapi ini adalah sebelum cukai dan tanpa kontrak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Posted by on 19/02/2012.

Tags: , , ,

Categories: Meja Admin

« | »
Recent Posts


PagesAbout Lixdo[dot]Net

LIXDO adalah berasal daripada Linux + Doremon = LIXDOmore →