Apa itu Root Android – Kelebihan dan Kekurangannya..

5

 

Ramai antara kita yang mula memakai smartphone pada waktu ini dan sering terdengar perkataan root..apa tu?..so kat sini aku share sedikit info mengenai Root..apa kelebihan dan kekurangannya..

Pengertian Root. Secara ringkasnya root ini adalah satu proses untuk memberikan pengguna smartphone More >

Nokia Lumia 800 – First Windows Phone

0

 

Hari ini pada Nokia Dunia 2011, gergasi mudah alih Finland menarik balutan luar peranti pertama Telefon Windows dan menunjukkan mereka kepada dunia. Pertama pada plat Lumia Nokia 800 (sebelum ini dikenali sebagai theSearay / Nokia 800), yang telah dikesan dan bocor banyak kali pada masa lalu. Ia More >

Kantoi Mencuri Moto Pak Guard

1

 

Ni kes baru yang kami dapat. Kejadian ni berlaku semalam 07/02/2019. Kantoi Mencuri Moto Pak Guard . Itu lah tajuk yang sesuai untuk entri kali ini. Mamat ni dikatakan Kantoi Mencuri Moto Pak Guard di kelana jaya semalam. Curi pun depan pondok pengawal pak guard. Bodoh tahap apa ntah sampai nak More >

CES 2012 – 10 Smartphone Paling Menarik

2

 

Gelaran CES (Consumer Electronics Show) 2012 di Las Vegas yang berlangsung tarikh 10 hingga 13 Januari ini merupakan acara bagi para pengeluar untuk memperkenalkan produk handalanya, baik berupa produk yang sudah dipasarkan mahupun yang belum.

Meskipun tahun ini ultrabook dan televisyen premium More >

Ibu bapa ‘didik’ anak berbohong tanpa sedar..

2

 

RAMAI ibu bapa mengeluh apabila anak mereka sering berbohong. Anak yang memiliki kecenderungan berbohong cukup merisaukan mereka dan kalangan pendidik.Ibu bapa tidak mengetahui apa yang menjadi penyebab wujudnya gejala berkenaan. Justeru, peranan ibu bapa sangat penting untuk membimbing si kecil More >

Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR)

1

Mulai tahun 2011 lagi, semua murid-murid tahun 1 akan menggunakan kurikulum baru iaitu Kurikulum Standard Sekolah Rendah atau lebih mesra di panggil KSSR. kepada yang ibu bapa yang masih belum faham atau keliru dengan KSSR boleh lah membaca info yang lix kongsikan ini.

Memandangkan anak lix tahun More >

Untethered 5.0.1 Jailbreak

0

Labah-labah

0
Live Blogging From Mobile Phone >>> Labah-labah, originally uploaded by lixdo.

Jumpa kat bilik.

Nak Saving Tak Dapat

0
Live Blogging From Mobile Phone >>> Nak Saving Tak Dapat, originally uploaded by lixdo.

Huhuhuhu hos radiator bocor.

Perjalanan & Kehidupan

0

Pada satu pagi yang sunyi, sewaktu lix balik daripada kerja. lix melalui sebatang jalan yang gelap dan lengang. Di hujung jalan kelihatan cahaya yang terang. lix teruskan perjalanan sehingga melepasi cahaya itu tanpa lix ambik tahu ataupun mehampiri cahaya itu. kemudian terlihat lagi satu cahaya More >

Go to Top