Posts tagged Tips

mysql-logo

Cara Buang mysql Daripada Sistem Ubuntu

1

Tips kali ini adalah untuk membuang mysql secara bersih daripada sistem. kadang-kdang kita tersilap config server menyebabkan error untuk login ke mysql atau phpmyadmin, jadi sila gunakan cara atau cmd di bawah untuk membuang mysql daripada sistem sebelum kita cuba menginstallnya kembali.

 

sudo More >

2485_3cde_klik.jpg

Repair Printer Canon MP287 Error P07

0

Penahkah anda mengalami pengalaman seperti ini “Ketika anda ingin mencetak dokument atau gambar yang penting kebetulan perinter anda Canon MP287 mengalami masaalah, dan status di screen hanya menunjukan angka P,0,7 dan lampu power cuma berkelip-kelip.

Punca masaalah ini adalah di sebabkan meter More >

ubuntu

Install PHP SSH2 Extension di Ubuntu

1

Pada Ubuntu 10.04 LTS , run kan cmd ini (tidak perlu compiling lagi)

1 apt-get install libssh2-1-dev libssh2-php

Untuk memastikan ssh extension siap di pasang dan di kesan oleh PHP

1 php -m |grep ssh2

Jangan lupa untuk restart Apache?

1 service apache2 More >
671-backwards-taxi-troll-physics

Tips Naik Teksi Free

26

Hari nie lix kogsi dengan korang tips unutk dapat nak teksi masa poket korang kosong atau senang kata nak teksi secara percuma.

Free aje tak kene bayar pun untuk korang nak teksi kalau ikut tips yang kat bawah nie..

…..

….

..

.

Klik More untuk tengok tipsnya More >

cara_memikat_wanita

Cara Menambat Hati Perempuan

1

haha kali ini lix nak kasi tips pulak, cara-cara untuk menambat hati perempuan/wanita. Tips nie bukan lix yang tulis, lix rembat daripada blog kawan lix yang dah lama lost contact. Blog dia pun nampak lama tak update. Oklah kita terus ke tips unutk hari ini hehe.

 

Lelaki tidak sedar ada More >

Go to Top