Lixdo[dot]Net



« | »

Tutorial Cara Hack Wifi Key

Apa khabar semua? Berjumpa lagi kita di dalam rancangan mari menghack wifi wep key. Hehe dah macam nak buat rancangan masak-memasak pulak lix nie . Oklah berbalik kepada tajuk topik kita kali ini iaitu cara-cara menghack wifi key. Seperti yang lix janjikan pada post terdahulu, lix akan menunjukan cara-cara untuk kita menghack wifi key orang lain dengan mengunakan windows sahaja tanpa perlukan linux system.

Ok kat sini lix senaraikan dulu tools yang kita perlukan untuk proses menghack ini.

1-      OS (windows xp,7) windows vista lix tak penah cuba tapi mungkin boleh juga.

2-      Wifi adapter yang berkeserasian (tgk sini untuk senarai adapter yang di support (http://www.tamos.com/products/commwifi/adapterlist.php)

3-      Software CommView (http://www.tamos.com/bitrix/redirect.php?event1=download&event2=commwifi&event3=&goto=/files/ca6.zip) ini demo untuk 30 hari.

4-      Software AirCrack  (http://www.4shared.com/file/247515014/fffb058b/aircrack-ng-10-win.html

)

Ok kalau dah memenuhi syarat-syarat di atas korang boleh teruskan ke langkah yang berikut. Install software CommView dan ikut arahan yang di berikan. Bila ada question box yang keluar tanya nak update driver. Korang mesti pilih untuk update driver wifi korang kepada driver yang telah di patch oleh CommView, senang kata korang next aje sampai habis.

Lepas tue korang extrack file aircrack.zip ke mana folder yang korang suka. Sekarang korang dah boleh start run kan program CommView.

  1. Korang klik kat “Start Capture”

2.Klik dekat  “Start Scaning”

3.Kalau adapter korang betul support korang akan nampak macam nie.

4. Korang boleh tengok dekat box sebelah kiri adalah senarai wifi yang ada dalam kawasan korang dan chanel wifi dan juga sebelah kanan korang boleh dapat tengok nama wifi,mac address,singal level. Sekarang korang klik dekat nama wifi sasaran korang. Kemudian klik “Capture”

5. Kemudian korang klik dekat kolum “Packets”, dan buat sorting pada kolum “Protocol”. Cari “ENCR.DATA” dan korang hightlight kan seberapa banyak yang boleh.

6. Kemudian right klik pada “ENCR.DATA” yang korang higtlight kan tadi. Pilih send packet >selected

7. Korang  ikut apa yang aku bulatkan macam dalam gambar kat bawah ini. Lepas tue korang klik send dan minimize windows tue.

8. Sekarang korang pergi pulak kat kolum “Logging” dan ikut seperti di bawah.

9. Sekarang korang biarkan Program commview capture data-data yang di perlukan. Berapa lama korang kene tunggu bergantung pada berapa ramai orang yang sedang mengunakan wifi itu, lagi ramai lagi bagus.

10. Bila korang rasa macam dah cukup data yang korang kumpul. Korang klik pada kolum “Loggin” kemudian klik “Concatenate Logs…”  kemudian pilih semua file yangtelah di auto simpan tadi(boleh ikut pada tarikh dan masa pada nama file) klik open

11. Berikan nama dan klik save.

12. Klik pada “NO” bila option ini keluar.

13. Kemudian pilih File>Log Viewer

14. File>Load Commview Log

15. Open file yang korang savekan tadi

16. File>Export Logs>TCP Dump Format letak nama file dan tekan save. Minimize kan semua windows.

17. Open folder AirCrack >bin>Aircrack-ng GUI.exe

18. Klik choose untuk pilih file yang korang savekan tadi dlm format *.cap kemudian klik  lunch

19. Korang akan nampak pada baris awal nama wifi sasaran korang dan IV yang teleh di tangkap. Korang masukan nombor yang ada pada nama wifi korang dan tekan enter

20. Tunggu sehingga proses cracking wifi key habis. Kalau keluar serperti gambar di bawah maksudnya data yang korang kumpul belum cukup lagi, so korang kene tunggu lagi dan ulang  daripada langkah no 10.

21. Akhirnya berjaya menghack wifi key.

p/s: cara ini hanya untuk dapatkan wifi key yang berjenis “WEP” untuk wep key “WPA-PSK” caranya hampir sama cuma perlukan sedikit tambahan dan pengubasuaian.

kalau ada yang tak faham sila tinggalkan komen supaya lix dapat membantu apa yang patut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Be Sociable, Share!

Posted by on 25/03/2010.

Tags: , ,

Categories: Tutorial

  • http://intensedebate.com/people/henrylee86 CleverMunkey

    really works?

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      sure because this guide write by myself.

  • jieraie

    ak problem tang nk send packet la.. di jadik cmni :
    http://farm5.static.flickr.com/4029/4461841121_6d

    • http://intensedebate.com/people/lixdo lixdo

      tue pasal wifi card ko tak support packet injection. ko boleh abaikan step tue tapi akan lambat sikit untuk kumpul ivs

      • jieraie

        tQ2..

        step tu bley skip eh..

        tQ yerk.. papehal, ak feedback..

      • anizan

        lix. mane nk cari aircrack folder ye?

  • Pingback: Tweets that mention Tutorial Cara Hack Wifi Key | Lixdo[dot]Net -- Topsy.com()

  • http://intensedebate.com/people/neodmarco neodmarco

    wew..akan ku cuba sebentar lagi,Thanks bro!

    • http://intensedebate.com/people/lixdo lixdo

      sila-silakan mencuba ada problem berjaya atau tidak just komen back ok .

  • http://www.rozanighani.com/ RozaniGhani

    windows lain dapat jugak ke?

    • http://intensedebate.com/people/lixdo lixdo

      setakat yang dah di cuba ialah windows xp dengan windows 7 windows lain tue tak pastilah kene cuba sendiri rasanya 😛

  • http://intensedebate.com/people/zikrihusaini zikrihusaini

    wah lau… boleh jadi hacker nie… window xp boleh kan nie???

  • adzley

    lepas pilih send packet > selected and then x boleh..die tulis your card did not have its functionality..ape maksud die..
    cam ne nak setelkan masalah ni..

    • http://intensedebate.com/people/lixdo lixdo

      problem ko sama macam jieraie post kat atas. ko boleh abaikan step tue.

  • paan

    ok…same kes cam org lain. card did not have its functionality.. pastu da abaikan..lepas da gune aircrack tu… die kuar macam step 20 tu…adoiyai..

    • http://intensedebate.com/people/lixdo lixdo

      ko kene sabar lagi tunggu lagi sampai iv cukup. memang ini kelemahan bila pakai windows kita tak boleh nak percepatkan process itu. lebih lagi wifi card ko tak support injection packet.

  • kagoon

    cam ne nk download adapter 2? x dpt pun.

    • http://intensedebate.com/people/lixdo lixdo

      kalau nak download software link ada kat post di atas. tapi kalau nak download adapter tue tak dapat den nak menolongnya hehehe.

      adapter to hadware dik oit, bukan software

  • knight

    adapter 2 kne bli ker?

    • http://intensedebate.com/people/lixdo lixdo

      kalau pakai notebook biasa dah ada adapter wifi di dalam cuma kene pastikan jenis adapter tue di sokong oleh soft ini atau tidak.

  • razor

    "19. Korang masukan nombor yang ada pada nama wifi korang dan tekan enter"

    tima kasih en lixdo sebab kongsi ilmu ni. tapi tak paham la pada ayat diatas. tq

    • http://intensedebate.com/people/lixdo lixdo

      dalam kolum (#) ada nombor untuk wifi target korang. so pilih lah yang mempunyai banyak iv

  • http://mohdhafizuddin.com x-po

    aku pakai vista, maybe xleh kot

    • http://intensedebate.com/people/lixdo lixdo

      mungkin boleh sebab aku pakai windows 7 pun boleh jalan

  • taukeair

    aku pkai realtek rtl8139~~~

    x support ah~~~

  • Mboh

    Gak eroh bosone peh aku puyeng!

  • http://zer0zam.com/ zam89

    bro, commview yg ko pakai tu yg full ke evaluation pny?

    • http://lixdo.net lixdo

      yang aku pakai full punye. tapi aku dah penah cuba yg demo version pun boleh di gunakan sebab dia full demo cuma limited 30 hari penggunaan

  • tr3synth

    wpa pny cane lak?

  • http://www.masokis.com MASOKIS

    huhu…. bruteforce la..klu WPA.
    tapi klu WPA2-PSK… entahlah.. blum mnjadi

  • Dioni

    hello, can you translate that post to indonesian?? i don’t understand… sorry

  • arefiqrc

    bro…ko guna CommView vs bpe..?? ak guna v6.0 tapi yg demo….ak ada yg full v5.0, tapi x support win 7 lak…adoi….

    bleh x kasi link commview full v6,0…..x pn cr*ck pn jadi….

    tq2…cara ni ak try wat guna lappy ak menjadi r….tapi x ckp packet utk decrypt….adapter ak broadcom BCM94311MCG

  • vyruz

    tak der pun format TCP

    • http://lixdo.net lixdo

      ko dah bukak File>Commview Log

  • skyhush

    boleh x bg tutorial cmne nak hack WPA PSK

  • adii

    bro kt step 19 tu nk type YS Wifi or 633IVs??

    • http://lixdo.net lixdo

      ys wifi ialah nama wifi sasaran 633IVs itu jumlah iv yag telah dikumpul. apa yag ko kene buat ialah cari nama wifi target ko lepas tue pilih mana yang mempunyai IVs paling banyak lepas tue ko type no baris pilihan ko (no yang depan sekali 1,2,3,4,5,6,7… ) kalau baris no 7 ko type lah 7 dan enter

  • adii

    step 5,6,7 tu boleh skip kn???

  • adii

    thanks bro…
    aku dh dapat..
    ade belas2 wifi dlm range kbnyakanye pkai wep lak tu…
    best giler…haha…

  • ben

    thx……ade x totorial tuk WPA?

  • http://lixdo.net lixdo

    buat komenter komenter yang bertanya tutorial untuk WPA saya akan cuba buatkan caranya hampir sama cuma ada sedikit perubahan. cuma kelebihan WPA kalau pass itu menggunakan ayat yang tiada dlm kamus hampir mustahil dapat memecahkannya.

    • ali

      saya dah ikut suma step tapi IVs yang dikumpul maksimum 2IVs dan data start dari angka 2+++ dan bukan dari no 1

      • http://lixdo.net lixdo

        tgk komen reply saya pada adam di bawah

    • aloha

      untuk WPA tutorial lame lagi ka?

  • adam

    bro..xfaham la no 19..mana nk cari no wifi kita?

    • http://lixdo.net lixdo

      ok tricknye korang kene cepat2 tekan “Pause Break” kat keyboard korang untuk hentikan screen tue. untuk teruskan tekan aje spacebar

      kalau korang kat tempat yg penuh dgn wifi mungkin list tue akan jadi berjela panjangnye. so gunakan lah trick nie.

  • xun

    ga bisa massss
    cara biar ngedapetin IV yang banyak gimana
    selalu ada tulisan try with 5000IV
    tapi untuk ngedapetin 100 IV aja uda lama banget,,,……
    please help…..

  • realsylo

    mcm ne kalo kita dah berjaya dapat key utk AP sasaran kita tapi AP tu set hanya authorized mac addresses je yg blh login masuk network?

    • http://lixdo.net lixdo

      try google for mac address changer software

  • Dakmeng

    Lix,cmne nk tw jnis adapter y5 ktew ea lw gne lapt0p? Btw,nice tut0r. . Thx in milli0n. . Huhu. .

  • Dakmeng

    Lix,step ke 19 q krg pham r. . Em,lw trget kte ys wifi an,ktew kne taip 1 pas2 enter kew?

  • Dakmeng

    Npew xde TCP 2 ea? Aq da open commview l0g yg aq save 2. .

  • kucing

    bro lixdo, nk tnya nie… klu CommView tu dah xleh guna, cm mmne nk buat? aku nye dah tamat, n xleh nk guna dah…
    klu ada yg lain, or yg full nye ke bgtau la ye… thanx a lot….

  • azha

    tq lix.. hm, tp sy ada masalah sikit.. sy punya windows xp.. network adaptor sy jenis Atheros AR5004G ..sy dh complete smpi step 16.. bila sy nak run Aircrack-ng GUI kua cmni http://yfrog.com/n4teszj . knp erk? adakah adapter x support atau ada masalah lain?

  • http://facebook.com Dakmeng

    Lix,ad x s0ft nt0k dtect mac address yg sdg gnekn wifi r0uter yg ad mac filtering?

  • http://- john limau

    tgh kmpul data tbe2 plak wifi kt tmpt aku ilg . adoi . kne cuba len kali .

  • man

    bro..ade x software commview punye patch? or yg dh dicrack kn ke..email ea..man_laikat@yahoo.com

  • Hellmaster

    Wifi wep key 2 ap ley xplain x??Ak xtaw pape la sal ney…Nk bljr gak hack wifi ney…Tlg ajr ley??

  • fiffysimon

    ubuntu much better…

  • lady gaga…

    gila ahhhhh… x pasal2 dapat wifi free.. tapi bahaya x? agak senang kantoi x?

  • rookie

    saye dah try extrace comview tu..tapi dia suh update xleh la..maknanye adapter tu x support ke?

  • http://klmugroup.muf.mobi encoi

    step no 16 kurang fahm lah bro,,,,,,kat situ yang tersekatnye

  • PArasite

    bro npa saya install tapi ndak ble buka commt file coruptr la,mybe virus crack apa tu ya bro

  • VENOM

    ENCR.DATA GA MUNCUL DI PROTOCOL, BGMN KLO BGTU?

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      boleh tgk jawapan saya pada “vespa haji samad”

  • alitosfera

    Cop! means kalau kita pakai laptop, kita xyah pakai wifi adepter. camtuh?

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      yah betul, satu markah untuk anda.

  • dak meng

    lix,tlg wt tutor gne bt ley x? aq ad nde nk tnye.. tnye cnie an off topic lak..

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      bt aku rasa dah banyak tutorial dia. tapi takpe nanti aku tengok lepas aku try gune wifi adapter kalau ok aku buat satu tutorial dia.

  • smileyx

    bro apsal aku bkak concatenate log xda apa pun untuk di open

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      ko ada tick auto save log tak??

  • vespa haji samad

    Kenapa x ada ENCR.DATA kat packets

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      itu maksudnya takde data yg dapat, so ko boleh cuba tgk signal tue kuat ke low. kalau singal kurang kuat juga akan meyebabkan tiada data packet yang di tangkap oleh comview.

  • dak meng

    mang byk.. tp aq try xpat lak.. nk tnye pom ssah…. huhu.. thx lix..

  • dak meng

    btw,xdew kew crax comview leh gne kt win 7?

« | »




Recent Posts


Pages



About Lixdo[dot]Net

LIXDO adalah berasal daripada Linux + Doremon = LIXDOmore →