Lixdo[dot]Net



« | »

Tutorial Cara Hack Wifi Key

Apa khabar semua? Berjumpa lagi kita di dalam rancangan mari menghack wifi wep key. Hehe dah macam nak buat rancangan masak-memasak pulak lix nie . Oklah berbalik kepada tajuk topik kita kali ini iaitu cara-cara menghack wifi key. Seperti yang lix janjikan pada post terdahulu, lix akan menunjukan cara-cara untuk kita menghack wifi key orang lain dengan mengunakan windows sahaja tanpa perlukan linux system.

Ok kat sini lix senaraikan dulu tools yang kita perlukan untuk proses menghack ini.

1-      OS (windows xp,7) windows vista lix tak penah cuba tapi mungkin boleh juga.

2-      Wifi adapter yang berkeserasian (tgk sini untuk senarai adapter yang di support (http://www.tamos.com/products/commwifi/adapterlist.php)

3-      Software CommView (http://www.tamos.com/bitrix/redirect.php?event1=download&event2=commwifi&event3=&goto=/files/ca6.zip) ini demo untuk 30 hari.

4-      Software AirCrack  (http://www.4shared.com/file/247515014/fffb058b/aircrack-ng-10-win.html

)

Ok kalau dah memenuhi syarat-syarat di atas korang boleh teruskan ke langkah yang berikut. Install software CommView dan ikut arahan yang di berikan. Bila ada question box yang keluar tanya nak update driver. Korang mesti pilih untuk update driver wifi korang kepada driver yang telah di patch oleh CommView, senang kata korang next aje sampai habis.

Lepas tue korang extrack file aircrack.zip ke mana folder yang korang suka. Sekarang korang dah boleh start run kan program CommView.

  1. Korang klik kat “Start Capture”

2.Klik dekat  “Start Scaning”

3.Kalau adapter korang betul support korang akan nampak macam nie.

4. Korang boleh tengok dekat box sebelah kiri adalah senarai wifi yang ada dalam kawasan korang dan chanel wifi dan juga sebelah kanan korang boleh dapat tengok nama wifi,mac address,singal level. Sekarang korang klik dekat nama wifi sasaran korang. Kemudian klik “Capture”

5. Kemudian korang klik dekat kolum “Packets”, dan buat sorting pada kolum “Protocol”. Cari “ENCR.DATA” dan korang hightlight kan seberapa banyak yang boleh.

6. Kemudian right klik pada “ENCR.DATA” yang korang higtlight kan tadi. Pilih send packet >selected

7. Korang  ikut apa yang aku bulatkan macam dalam gambar kat bawah ini. Lepas tue korang klik send dan minimize windows tue.

8. Sekarang korang pergi pulak kat kolum “Logging” dan ikut seperti di bawah.

9. Sekarang korang biarkan Program commview capture data-data yang di perlukan. Berapa lama korang kene tunggu bergantung pada berapa ramai orang yang sedang mengunakan wifi itu, lagi ramai lagi bagus.

10. Bila korang rasa macam dah cukup data yang korang kumpul. Korang klik pada kolum “Loggin” kemudian klik “Concatenate Logs…”  kemudian pilih semua file yangtelah di auto simpan tadi(boleh ikut pada tarikh dan masa pada nama file) klik open

11. Berikan nama dan klik save.

12. Klik pada “NO” bila option ini keluar.

13. Kemudian pilih File>Log Viewer

14. File>Load Commview Log

15. Open file yang korang savekan tadi

16. File>Export Logs>TCP Dump Format letak nama file dan tekan save. Minimize kan semua windows.

17. Open folder AirCrack >bin>Aircrack-ng GUI.exe

18. Klik choose untuk pilih file yang korang savekan tadi dlm format *.cap kemudian klik  lunch

19. Korang akan nampak pada baris awal nama wifi sasaran korang dan IV yang teleh di tangkap. Korang masukan nombor yang ada pada nama wifi korang dan tekan enter

20. Tunggu sehingga proses cracking wifi key habis. Kalau keluar serperti gambar di bawah maksudnya data yang korang kumpul belum cukup lagi, so korang kene tunggu lagi dan ulang  daripada langkah no 10.

21. Akhirnya berjaya menghack wifi key.

p/s: cara ini hanya untuk dapatkan wifi key yang berjenis “WEP” untuk wep key “WPA-PSK” caranya hampir sama cuma perlukan sedikit tambahan dan pengubasuaian.

kalau ada yang tak faham sila tinggalkan komen supaya lix dapat membantu apa yang patut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Be Sociable, Share!

Posted by on 25/03/2010.

Tags: , ,

Categories: Tutorial

  • ezira

    salam lix.,,,
    nak tnya napa bila sampai langkah no18 tu.. time nak launch dia kuar.
    ~failed to start aircrack-ng.
    Aircrack-ng executable~

  • FERRYLAKI

    salam lix,, bgus baget tu.. lix trus low pke adapter wifi atheros gmana?? bsa gak. gw mw hack pke laptop…

  • Jen

    Thnks q…WPA crack tanpa dictionary blh x? anda ada cara crack x?

    • http://lixdo.net lixdo

      untuk WPA setakat yang lix tahu mesti menggunakan cara crack dictionary base.

  • http://firdausmoshi.blogspot.com firdausmushi

    yo lix.. tuan punye wifi dapat detect x??
    pas 2 ape kelemahan bende nie??
    pas 3 bole kono saman x??
    pas 4 orang yg baek hati kasi wifi walaupun ayat sebnarnye “curi” nie boleh ceroboh kite punye file ke??

  • oniredx

    kalo card xspport cmne huh?..
    ade care len x bro??..

  • eenk

    cek minta sofware na lah

  • niznordin

    Kalau Atheros AR9285 802.11b/g/n WiFi Adapter
    Support x?

  • wan

    lepas proses yg terakhir, tu cite la apa kene buat.mcm tergantung je.

  • mat keris

    adapter ape yg recomended utk install?

  • mat keris

    pkai commview jenis omnipeek ok tak??

  • http://ok ali

    kirimin software buat bobol wifi yang di pasword dong

  • anizan

    lix. camane nk tau password wifi dr pc yg saya sedang guna? saya bkn admin account. klu paki cmd camne ek?

  • tobey

    lepas dah abes semua tu cmne nak tau password dia?

  • shinichi

    ape kata korang beli jer wifi king signal kat aku… siap dgn baktrack sekali.. boleh tarik wifi sejauh 3 kilomter

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      hehe saya pun ada jual juga. Tarik 3KM antena berapa db?

      • pajamada

        wifi king signal korang jual berape daa. Plug n Play je kan?
        dalam tu dah ade sume software??
        description sket.
        trimas

    • afiq

      berapa harga wifi king tu,blh x crack password

  • shafiq

    knpe bile sy try select die tlis “you card doesn’t have this functionality” ape mksud die?
    saye x fhm…
    1 lg yg mse nk sorting kt protocol 2??….
    nk mark all data ke??

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      wifi card anda tak support function comview

  • Faizul

    Terbaik bro..
    Aku dapat hack WEP jiran aku. Bestnya dpt online free. Hahaha!!

  • poi

    sape jual wifi king? aku nk bli.

  • QHAI

    AKU X PAHAM LG NIH..LPAS DAPAT KEY DIE TU CAM NE LAK NAK WAT??KENA TUKAR KE PASSWORD DIE KE??CAM NE TUH..KONFIUS NIH..SENT KAT EMAIL AKU LE BRO LIX..KHAI_KN@YAHOO.COM.MNTA TOLONG BRO

  • qhai

    owhh…ok bro aku da paham..tq bro lix

  • cussack

    klau pkai tp-link wn312g blh x?

  • faizal

    kalau x dpt ENCR.DATA…..
    mcm mana? nk kene tunggu kew?

  • asan

    as’kum bro lix,merujuk kpd gambarrajah 21 di atas.

    pas da dpt key wane kuning tu camne nk tukar kpd password dia.hrp sgt membantu..
    asanbank@yahoo.com
    tlg email kpd sy ye bro lix..hikhikhikhik

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      yang warna kuning itu ada lah passwordnye tak perlu lagi di tukar. cuba share kat sini apa password yang asan dapat.

  • faizal

    boleh terang sikit lg x? dari tutorial 19 ke 21?
    x paham la….
    tlg e-mail kat muhammadfaizal59@yahoo.com.my

  • asan

    ade sesape leh tlg x camne nk tukar password yg btul dlm gambar rajah 21..

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      @asan buat apa ko nak tukar pakai aje lah password tue masa ko connect ke wifi mangsa.

  • mael

    lix….aku x tau kat mana nombo wifi yg nak kene letak lam kotak hitam mcm DOS tu…kat ne nombo wifi tu?

  • riddler_enigma

    aku dh try..tp aku cuma jumpa wpa jer..tp ni tutor wep..cmne lak ngn wpa?klu bleh email ler step utk wpa…thanks in advance..thumbs up

  • Emozaii

    Lix,tumpang tanye ikit…
    sya menghadapi masalah di step 18
    sya x blh nmpk Opening C/Acer/Documents…..
    sumthin itu
    Blh tk explain sikit

  • mael

    aiseh men bro…x reply pon???x on9 ke?katne no wifi tu?aku wat xleh la…penin2

  • mael

    lix..napa aku klik capture tu xde encr.data ek?yg kuar MNGT/BEAC….puas aku klik protokol

  • mael

    yg ade MNGT/PROB…wrna tulisan tu meroon ngn merah

  • Black Flag

    Terrrbaikk bro.. berjaya!!!

  • Black Flag

    Bro.. Mintak kasi ajar cam mana nak hack WPA plak..

  • http://www.kakiseks.xom praskesh

    gua dah hack KLCC aritu… ok lah kalau WEP…
    skrang masalah dengan client gua, semua nak WPA…
    tolong ajar gua lix… ni lah mata pencarian gua….

  • eddie

    lix,software smua dh download..
    tp start capture x leh nk kliklh..

  • Preminger

    kenapa yah saya punya tak bisa di launch?

  • Preminger

    aku udah di cara 20 tapi sama failed
    gimana dong?

  • http://bajetsemboy.blogspot.com aizat

    lixdo..bg la tutorial WPA PSK plak..kalu wep nie ak gune beini liux tu je..kalau dh ade sumber hack WPA PSK tu..share2 la yee~

  • aRy

    salam lix,
    klu wifi card x support commview ad cre len x nk gne?
    lg 1, nk tau gak cre nk hack WPA.

  • adnan

    brooo….air crack nape x leh bukak…ade url laen ke leh download

  • afiq

    salam bro,aircrack x blh function,keluar message
    “Failed to start Aircrack-ng,Aircrack-ng executable”
    mtk tlg bro selesaikan masalah ini.Terima Kasih

  • mofar21

    salam bro, saya dah dapat WEP password dn boleh connet tapi xbleh joint internet ngak kuar msg ‘limited access’. cam mana tu bro. apa maksudnya tu…

  • tomchaiened

    peh,lixdo bukak blog camne nak hack siot…haha…weh,kalo realtek RTL8157 punya adapter leh pakai tak? tgk lam senarai takde..tapi aku rasa bole jgak,cuma aku tak paham yg BI punya…ni da ade yg melayu leh la catch up sket

  • http://www.facebook.com amrell yaacob

    1 je gua nk tanya bro,pada gmbar yg ke 21 yg kuar pasword tu,xkan pasword dia 01:27:00:76:76 ?

    • http://lixdo.net lixdo

      0127007676 buang simbol “:”

  • http://alifharis.blogspot.com alif haris

    hehe .. hacker ye bro . 😀

  • http://alifharis.blogspot.com alif haris

    lix .. wpa-psk tu cmne lak ??

  • SilentH**ker

    x yah susah2 la geng. beli je xternal wifi siap ngan software. dah xyah nak donlod apa2 dah, just plug n play dan hit n run. mudah dan cpt. kalau berminat nk beli emai sy di ministore2u [at] gmail.com. terms n conditions apply.

  • syuk

    biasa berapa lame nak tggu step 9 tu???…..

  • http://lixdo.net/blog/tutorial-cara-hack-wifi-key/ amer

    lix windows 7 stater support x???
    tlng reply blik kt jaekyung_91@yahoo.com

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      tak pasti pulak support ke tidak windows 7 starter

  • zainul

    assalam…… macam susah jew…..lolzzzz….>.<

  • moja

    salam..sya x dapat download la software aircrack no 4 tu..

« | »




Recent Posts


Pages



About Lixdo[dot]Net

LIXDO adalah berasal daripada Linux + Doremon = LIXDOmore →