Lixdo[dot]Net



« | »

Tutorial Cara Hack Wifi Key

Apa khabar semua? Berjumpa lagi kita di dalam rancangan mari menghack wifi wep key. Hehe dah macam nak buat rancangan masak-memasak pulak lix nie . Oklah berbalik kepada tajuk topik kita kali ini iaitu cara-cara menghack wifi key. Seperti yang lix janjikan pada post terdahulu, lix akan menunjukan cara-cara untuk kita menghack wifi key orang lain dengan mengunakan windows sahaja tanpa perlukan linux system.

Ok kat sini lix senaraikan dulu tools yang kita perlukan untuk proses menghack ini.

1-      OS (windows xp,7) windows vista lix tak penah cuba tapi mungkin boleh juga.

2-      Wifi adapter yang berkeserasian (tgk sini untuk senarai adapter yang di support (http://www.tamos.com/products/commwifi/adapterlist.php)

3-      Software CommView (http://www.tamos.com/bitrix/redirect.php?event1=download&event2=commwifi&event3=&goto=/files/ca6.zip) ini demo untuk 30 hari.

4-      Software AirCrack  (http://www.4shared.com/file/247515014/fffb058b/aircrack-ng-10-win.html

)

Ok kalau dah memenuhi syarat-syarat di atas korang boleh teruskan ke langkah yang berikut. Install software CommView dan ikut arahan yang di berikan. Bila ada question box yang keluar tanya nak update driver. Korang mesti pilih untuk update driver wifi korang kepada driver yang telah di patch oleh CommView, senang kata korang next aje sampai habis.

Lepas tue korang extrack file aircrack.zip ke mana folder yang korang suka. Sekarang korang dah boleh start run kan program CommView.

  1. Korang klik kat “Start Capture”

2.Klik dekat  “Start Scaning”

3.Kalau adapter korang betul support korang akan nampak macam nie.

4. Korang boleh tengok dekat box sebelah kiri adalah senarai wifi yang ada dalam kawasan korang dan chanel wifi dan juga sebelah kanan korang boleh dapat tengok nama wifi,mac address,singal level. Sekarang korang klik dekat nama wifi sasaran korang. Kemudian klik “Capture”

5. Kemudian korang klik dekat kolum “Packets”, dan buat sorting pada kolum “Protocol”. Cari “ENCR.DATA” dan korang hightlight kan seberapa banyak yang boleh.

6. Kemudian right klik pada “ENCR.DATA” yang korang higtlight kan tadi. Pilih send packet >selected

7. Korang  ikut apa yang aku bulatkan macam dalam gambar kat bawah ini. Lepas tue korang klik send dan minimize windows tue.

8. Sekarang korang pergi pulak kat kolum “Logging” dan ikut seperti di bawah.

9. Sekarang korang biarkan Program commview capture data-data yang di perlukan. Berapa lama korang kene tunggu bergantung pada berapa ramai orang yang sedang mengunakan wifi itu, lagi ramai lagi bagus.

10. Bila korang rasa macam dah cukup data yang korang kumpul. Korang klik pada kolum “Loggin” kemudian klik “Concatenate Logs…”  kemudian pilih semua file yangtelah di auto simpan tadi(boleh ikut pada tarikh dan masa pada nama file) klik open

11. Berikan nama dan klik save.

12. Klik pada “NO” bila option ini keluar.

13. Kemudian pilih File>Log Viewer

14. File>Load Commview Log

15. Open file yang korang savekan tadi

16. File>Export Logs>TCP Dump Format letak nama file dan tekan save. Minimize kan semua windows.

17. Open folder AirCrack >bin>Aircrack-ng GUI.exe

18. Klik choose untuk pilih file yang korang savekan tadi dlm format *.cap kemudian klik  lunch

19. Korang akan nampak pada baris awal nama wifi sasaran korang dan IV yang teleh di tangkap. Korang masukan nombor yang ada pada nama wifi korang dan tekan enter

20. Tunggu sehingga proses cracking wifi key habis. Kalau keluar serperti gambar di bawah maksudnya data yang korang kumpul belum cukup lagi, so korang kene tunggu lagi dan ulang  daripada langkah no 10.

21. Akhirnya berjaya menghack wifi key.

p/s: cara ini hanya untuk dapatkan wifi key yang berjenis “WEP” untuk wep key “WPA-PSK” caranya hampir sama cuma perlukan sedikit tambahan dan pengubasuaian.

kalau ada yang tak faham sila tinggalkan komen supaya lix dapat membantu apa yang patut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Be Sociable, Share!

Posted by on 25/03/2010.

Tags: , ,

Categories: Tutorial

  • afdall

    x berapa pham n tlisan kcik …. r

  • sainal

    knapa aku tak nampak data packets??

  • http://www.besout4ever.blogspot.com swatman

    thx lixdo……. mlm tadi aku dah try hack wifi jiran aku…. jadi :P///….

    >>> terbaek!!!!….

    cuma last masa AIR CRACK -NG …. jer caranya beza sket …. ..

    dari apa aku buat semalam…. kene ikut file dia yang mana…..

    Yang # tu tuk user mana…. pilih no yang tu….. baru aku dapat…. n siap dah translate :P…..

    pe pe pown… thx bro…..

    p/s: memang sesetengah adapter wifi x detect software nih… nasib bek laptop aku detect 😛

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      tahniah anda berjaya… :)

      • pakshekh

        boleh bg no pon tak lix,
        sy buat tak jadi la

      • pakshekh

        swatman, oleh tak bg no fon
        sy kurang jelas la nk wat mcm mn.
        sampai step 19. je sy gagal.

      • My Curl

        Bro Lido……why Commview aku tak kuar seperti instruction no 7 yang kau bagi…?…biasanya berapa lama IV yang perlu untuk crak?..

      • http://mintakbantuanpro...ni ami

        smkm…l
        bro.. Lixdo…
        dekat mne i nk download sofware aircrack

        boleh x bg url sofwer2 yg perlu di download…
        utk hack wifi key..

        sy follow up fitback u bro…

  • along

    lix, knape ad error ‘your card doesn’t have this functionality’ mse nk send packet..?

    • http://www.bing.com/ Boomer

      I much prefer informative articles like this to that high brow lriteautre.

  • loncai

    emmm…sdh download tp cara mau hack aku x tau arhhh..ssh nak faham…terlampau bnyak nak bkin…

  • aleya

    nape ade error ” your card doesnt have this functionality” time nk send packets?

  • enna

    sme problem wth others..cmne nih//

  • MacCooper

    aslkm,,, masa gua launch aircrack tu dia kuar,,cannot lunch aircrack,,executable,, apa masaalah ni,,harap dapat tolong gua,, timakasih,,

  • http://Google.com Remos

    Kal0 pkai wnd0w 7 bleh bt x?

    • rica

      pakai win7 ble je…janji wifi card dapat detect…
      kena banyak sent encr data banyak2 kaler biru…
      klau dia xkuar… kena tunggu la…
      ataupun repeat dr mula..klu xde encr data…
      mesti ade punye..
      hari pertama aku wat langsung xde encr data..
      ari kedua br dapat and successs

  • http://www.besout4ever.blogspot.com swatman

    hi semua,,,, ok…. aku bagi penjelasan sket tuk lixdo… coz lixdo bg tutorial wifi ni pada kita semua… so aku nak share sket ilmu yang aku dapat….

    bagi pada yang ada masalah error ” your card doesnt have this functionly”…… ini masalah yang software ni x leh baca card wifi anda….. means…. driver wifi anda x match ngan software nih…. (aku dah try kat netbook aku… network card kat aku jenis ATHEROS….. ) dan dia dapat detect…… Bagi yang jenis BROADCOM rase2 x leh kot…… sebab aku ade try kat laptop lain,… n software ni xleh guna,,,,,,

    and if kalo korang nak cuba jugak… dekat software COMMVIEW ni…. kat atas sebelah kanan tu ade HELP,.,… klik situ,,,,, dan klik GUIDE DRIVERS apertah,… then klik scan /detect/install ……. if kalo dia detect… klik YES…. kalo x detect…. maknanya ,, memang x support ngan network card korang,,,,,

  • http://www.besout4ever.blogspot.com swatman

    ok…. bagi maccooper plak….. … masa nak launch aircrack tu,,,,, sila pastikan antivirus ko ,,,, disable… atau ko turn off antivirus tu dulu…….ko tau kan camner nak disable antivirus…

    and if x leh jugak klik….. ko delete yang asal…. dan download air crack yang baru,….(kadang2x… masa download… link takut x stabil)…..

    Soalan Remos… >>> yup…. aku guna win7 ….its compatible…… selamat mencuba :)

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      thank untuk komen anda.

      • (^^,)

        lix.. kt tmpt aq study ni block wifi untuk fb smpi pokl 5 ikut ofis hour.. menyusahkan aq untuk mendpatkan maklumat dri classmate aq yg rata2nya mghntr mklumt kt grup klas.

  • eone

    good information….

  • become pro hackers

    thnks bro..
    begini lah org yg tak kdkut ilmu…
    nak kongsi dng org lan..
    tqtqtq..

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      welcome sharing is caring kan 😛

  • apek

    bro..kenape aku x ley update driver. commview mcam x install langsung adapter die kt laptop aku.

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      mungkin adapter ko tak support kot?

  • 3p0d studio

    tq bro tutorial ni mmg best…harap2 teruskan usaha anda untuk membantu komuniti hacker….tp maybe netbook sy ni x compatible dgn software ni…sy guna lenovo s10…blh bgtau x laptop brand apa yg baik untuk buat hack wifi atau apakah main hardware yg penting unt hack wifi..tqtqtq

  • areyim

    bro..nk tnye..nk install air crack cmne?? x pandai la nk extrack ! leh ajr x ??

  • areyim

    thnx bro..da bleh masok…tp fail..
    klu yg WAP kne wat cmne plak ??

  • zamani

    macamana pulak nk hack wpa? apa penambahan dia, ?

    • http://lixdo.net/ lixdo

      untuk hack wpa kene ada perubahan drp step no 17 dan pada step no 19 anda boleh tengok berapa handshake dah dpt. sebab untuk hack wpa kene ada sekurang kurangnya 1 handshake. kemudian gunakan dictonary word list untuk mula hack wpa key.

  • MacCooper

    salammm mana nak dapat wordlist,,dh puas search cari2,,nk donlot,,tk jumpa yg free la,, hee,,hee,, mintak tolong bagi link yg bleh dptkn wordlist free,, timakasih byk2,,,

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      wordlist boleh download kat sini http://www.aircrack-ng.org/doku.php?id=faq

      tapi nak cari wordlist yang sesuai untuk pengguna di Malaysia setakat nie belum jumpa lagi. kalau sesiapa ada jumpa bolehlah share.

  • ucop

    wei !! cm ne nak wat ar ??

  • http://besout4ever.blogspot.com swatman

    paksyekh….. >>> step 19 tu … kamu try…. kamu klik ikut no yang bertanda #…then enter…..

    and if still x jumpa…. kamu klik balik kat step 6 sampai habis… ok

    • http://www.yahoo.com/ Lisa

      Good to see real expertise on diaslpy. Your contribution is most welcome.

  • MacCooper

    ni saje nk bg tmbh pengetahuan kawan2 je,,boleh cuba,k. sekiranya menggunakan os MAC,, anda download la software kissmac,,gunakan kismacc ni untuk crack wep,,cukup senang nk gunakan.untuk crack wpa,wpa2 pun boleh gunakn tp kena ada usb injector sbgai support.takat ni gua dh crack byk wep key je. wpa,wpa2 belum berjaya lg sebab tkda usb injector(injection). So pada kawn2 yg tau mana nak dpt benda ni tolong info kat sini,,timakasih byk2. Tmkasih pada LIX coz bagi link wordlist,,TQ.

  • ucop

    kalo nk download software nie ?? kne pkai window xp e ??

  • ucop

    kalo pkai window 7 bole kew ???
    tlong la aja ??
    aq x tau la !!!

  • mar88

    adapter tu nk download lg ka bosku?

  • ambo

    tqvm sbb bagi tutorial yang sangat bagus. ambo paham semua yang diberi, tapi sayang, ambo punya network card x support. :( nak cari adapter la yang guna usb yang support software nih. tq bro skali lagi.. minta tolong emailkan step/ tutorial nih dalam email ambo boleh? antuwhois@gmail.com Thanks again.

  • wan

    salam. mintak tlg… ak da dapat buat but at the end jumlah IV tuh xdapat byk lebih dr satu pon.. and top of the row dlm aircrack tuh pon bukan nama wifi yg nk dihack tuh.. mcm mana ek?

  • green_apple

    salam bro..apsal ak xdpt nk mnghightlightkan encr data tu byak2 yek..dpt amik satu je encr data tu bleh ke?

  • nur azwan

    tq very much..it`s work for me….i like it…

  • ieewan

    suma2..ak nk tnya sket la..asal kt step 17 nk bkk Aircrack-ng GUI xbleh ea??bila click dia ckp unable to find a version of the runtime tu run this aplication…pls help..)):

  • MacCooper

    kalau guna sofware beini pn ok jgk geng,,,lebih senang,,tk payah nk tukar2 bila dh capture data,,terus crack je dari situ,,lg mudah,tapi software ni kena run dalam vmware machine la,,,boleh donlot,,search je dgn pkcik google,,k

  • jiwasengal

    hurmm..10x cuba still takdapat..bile cuma load ada nmpk encr. files ngan ada yang laen…tang mana salah ekk

  • saiful

    nk tye skit….da highlight ENCR.DATA dah..pastu nk send packet xbleh..knape ek? huhu..

  • ayep

    pening ah…….blh tnjuk video cara2 tak?

  • sham

    salam bro saya punya masalah skrng nie program cammview nie xbleh beroperasi.simbol capture pun xboleh nak tekan..kenapa yer

  • anonymous

    asik failed try next 500 je

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      tue maksud tak cukuplah tue tunggu iv lebih sikit biasa dalam 10k-30k IVs

  • sol

    erk.. commview tuh.. baru 5 minit pakai, restart application.. dah expired ==

  • areh

    bro…error, Your card blabla …functionality…dah try care yg swatman ckap…tpi biler ak tkan kt Help Install Driver tu…
    xde lak die suruh scan,detect,install
    n driver wifi ak dah installed…tpi same error happen..

  • junior vs senior

    bro lixdo o pro2 skalian..
    Aku dah smpi part da nmpk wifi mangsa.pas2 nk select numbr mana 1ni.sume ak rse da try.die kua suh mask index no.cm ne erk

  • junior vs senior

    slpas download software commview,ko tgk bwh tmp y ko dwld 2.ade link tulis 4shared aircrack..copy je link 2,bka pge bru n bka..download la..

  • http://www.facebook.com/saifubahri.zainuddin sepul

    saya sangkut kat step 6. dye kuar mcm ni –> your card doesn’t have this functionality

    bro bleh tolong x??
    ni email saya , renoma_lover@yahoo.com..

    sila bg tunjuk ajar ;D

    • http://lixdo.net lixdo

      ini di sebabkan card anda tak support function inject. so kene guna wifi card lain.

  • mat spec

    xdapat la bro…bila da crack..dea kluar byk giler data…smpai nma wifi yg kt ats pon xleyh nk tgk balik…plisss…harap rply

    • http://lixdo.net lixdo

      standby unutk tukan button [Pause/Breake] di keyboard ini akan menghentikan sementara screen. unutk terusan cuma tekan enter.

  • din

    boleh terangkn mcm mna contoh nk taip password di aircrack tu?

  • NASRE

    Salam.. nak tanye ny..
    kenape aku asyik dapat 1 IVs jep.
    padehal aku da kumpul 1 juta lebih packet.
    tapi still dapat 1 IVs gak?
    story sikewt ape prob dye

  • secret

    knp asik kuar mngt/beacon je kat packet???

    • http://lixdo.net lixdo

      wifi sasaran tidak di gunakan so tiada data tranmision yang berlaku.

  • wan

    tak dpt jmpe laa ENCR.DATA .. cm ne eh nak buat ??

    • http://lixdo.net lixdo

      itu maksud takde data yg dapat di capture. sila cari wifi point lain

  • anonimes

    ak dh kmpul iv dkat 100k tp still failed try next 5000 ap yg slap ye?

    • http://lixdo.net lixdo

      bila pada step no 19 anda boleh lihat berapa IVs yg sudah di kumpul. cuba pastikan berapa anda sudah kumpul.

      • dazzle

        nk tnya soalan agak mcm pelik ni agak2 benda ni diaplikasikan dalam iphone atau mana2 hp yg leh detect wifi boleh ke
         

  • yuz

    sye xpham kt no 19..`korang masukkan no yang ada pada wifi korang`….no yg kt mna??please….

    • http://lixdo.net lixdo

      masukan nombor pada kolum #
      pilih pada nama wifi anda yang mempunyai IVs paling banyak

  • D_pRo1234

    Adeh asal..aku lambat scanning nih?

    • kotak

      aku pon x paham yang step no 19 2..
      cam mana erk???

  • Volts

    Nk tanye.. lepas dpt KEY.. cth kan password die 01:27:00:76:76

    Pastu nk wt pe? cmne nk dptkn pwd yg sebenar?

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      0127007676 << tue password dialah. bila connect ke wifi tue akan tanye password so masukanlah password tue.

« | »




Recent Posts


Pages



About Lixdo[dot]Net

LIXDO adalah berasal daripada Linux + Doremon = LIXDOmore →