Lixdo[dot]Net



« | »

Tutorial Cara Hack Wifi Key

Apa khabar semua? Berjumpa lagi kita di dalam rancangan mari menghack wifi wep key. Hehe dah macam nak buat rancangan masak-memasak pulak lix nie . Oklah berbalik kepada tajuk topik kita kali ini iaitu cara-cara menghack wifi key. Seperti yang lix janjikan pada post terdahulu, lix akan menunjukan cara-cara untuk kita menghack wifi key orang lain dengan mengunakan windows sahaja tanpa perlukan linux system.

Ok kat sini lix senaraikan dulu tools yang kita perlukan untuk proses menghack ini.

1-      OS (windows xp,7) windows vista lix tak penah cuba tapi mungkin boleh juga.

2-      Wifi adapter yang berkeserasian (tgk sini untuk senarai adapter yang di support (http://www.tamos.com/products/commwifi/adapterlist.php)

3-      Software CommView (http://www.tamos.com/bitrix/redirect.php?event1=download&event2=commwifi&event3=&goto=/files/ca6.zip) ini demo untuk 30 hari.

4-      Software AirCrack  (http://www.4shared.com/file/247515014/fffb058b/aircrack-ng-10-win.html

)

Ok kalau dah memenuhi syarat-syarat di atas korang boleh teruskan ke langkah yang berikut. Install software CommView dan ikut arahan yang di berikan. Bila ada question box yang keluar tanya nak update driver. Korang mesti pilih untuk update driver wifi korang kepada driver yang telah di patch oleh CommView, senang kata korang next aje sampai habis.

Lepas tue korang extrack file aircrack.zip ke mana folder yang korang suka. Sekarang korang dah boleh start run kan program CommView.

  1. Korang klik kat “Start Capture”

2.Klik dekat  “Start Scaning”

3.Kalau adapter korang betul support korang akan nampak macam nie.

4. Korang boleh tengok dekat box sebelah kiri adalah senarai wifi yang ada dalam kawasan korang dan chanel wifi dan juga sebelah kanan korang boleh dapat tengok nama wifi,mac address,singal level. Sekarang korang klik dekat nama wifi sasaran korang. Kemudian klik “Capture”

5. Kemudian korang klik dekat kolum “Packets”, dan buat sorting pada kolum “Protocol”. Cari “ENCR.DATA” dan korang hightlight kan seberapa banyak yang boleh.

6. Kemudian right klik pada “ENCR.DATA” yang korang higtlight kan tadi. Pilih send packet >selected

7. Korang  ikut apa yang aku bulatkan macam dalam gambar kat bawah ini. Lepas tue korang klik send dan minimize windows tue.

8. Sekarang korang pergi pulak kat kolum “Logging” dan ikut seperti di bawah.

9. Sekarang korang biarkan Program commview capture data-data yang di perlukan. Berapa lama korang kene tunggu bergantung pada berapa ramai orang yang sedang mengunakan wifi itu, lagi ramai lagi bagus.

10. Bila korang rasa macam dah cukup data yang korang kumpul. Korang klik pada kolum “Loggin” kemudian klik “Concatenate Logs…”  kemudian pilih semua file yangtelah di auto simpan tadi(boleh ikut pada tarikh dan masa pada nama file) klik open

11. Berikan nama dan klik save.

12. Klik pada “NO” bila option ini keluar.

13. Kemudian pilih File>Log Viewer

14. File>Load Commview Log

15. Open file yang korang savekan tadi

16. File>Export Logs>TCP Dump Format letak nama file dan tekan save. Minimize kan semua windows.

17. Open folder AirCrack >bin>Aircrack-ng GUI.exe

18. Klik choose untuk pilih file yang korang savekan tadi dlm format *.cap kemudian klik  lunch

19. Korang akan nampak pada baris awal nama wifi sasaran korang dan IV yang teleh di tangkap. Korang masukan nombor yang ada pada nama wifi korang dan tekan enter

20. Tunggu sehingga proses cracking wifi key habis. Kalau keluar serperti gambar di bawah maksudnya data yang korang kumpul belum cukup lagi, so korang kene tunggu lagi dan ulang  daripada langkah no 10.

21. Akhirnya berjaya menghack wifi key.

p/s: cara ini hanya untuk dapatkan wifi key yang berjenis “WEP” untuk wep key “WPA-PSK” caranya hampir sama cuma perlukan sedikit tambahan dan pengubasuaian.

kalau ada yang tak faham sila tinggalkan komen supaya lix dapat membantu apa yang patut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Be Sociable, Share!

Posted by on 25/03/2010.

Tags: , ,

Categories: Tutorial

  • noh

    bro lix…nak tanya sket….
    yg bahagian # tu nak kena tulis nombor apa???…
    channel ka??
    apsal dia asyik keluar your data not encrypted???

  • yy77

    God help them…
    Ksian la dkat lix…. korang asyik tanya soalan yg berulang2… browse dulu blog ni dari mula… Adez… jgn asyik tanya … Bro windows 7 / xp / vista support tak =.=!
    come on…. dont b lazE to read plz… BTW for more informations about this WIFI hacking…. come here @@ !!
    ( tapi confusing ckit ) Gud Lux !
    http://tazforum.thetazzone.com/viewtopic.php?f=28&t=6811&st=0&sk=t&sd=a&hilit=wep

    • rica

      bro..
      WPA cm ne lak..ade tambahan kan

  • rica

    bro aku da sampai no 19
    aircrack keluar
    index num of target necwork
    cam ne tuu

    • rica

      ok2 da berjaya..tq broo…
      klu WPA cm ne lak hehehehe

      • http://lixdo.net/ lixdo

        tahniah bro.. kalau baca guide/tutorial kat atas dengan slow dan cuba faham mesti akan dapat punye.

      • amey

        rica,ajarkan aku boleh,aku da follow da tp xdapat jugak la… berikan email kau..thank

    • panjang

      kt index number of target network nk bbuh ape??

  • pijan

    bro..software commview tu xleh guna lah..dah expire

  • skylaa

    knapa kat step 6 msa nak send `ENCR.DATA` dia tulis Your card doesn`t have this functionality,ada solution x?

  • aff

    step 13 14 15 boleh tnjukan gambar…pls…just itu tak faham..thx ..

  • hamzah

    kenape dye tulis mse step 6 your card does’nt have this funtionality?

  • dolah

    a.ah dah sampai step 6 your card does’nt have this functionality.?

  • BlueIce

    Card does’nt have this functionality bermakna adapter wifi laptop anda tidak boleh digunakan untuk hack password wifi. Tgk la no 2 kat post di atas. “keserasian…”

  • http://downloadmarketing.blogspot.com raff

    kenape tak boley nk simapn and cari file yg match dgn data tu.??

  • bob izz

    knp x kuar gmbr kt page ni cher citer

  • bob izz

    emm sory2 dh kuar lmbt skit

  • mxi919

    Kalau wifi adapter tak sesuai, mcm mana nk bg sesuai? Kalau guna laptop jer, wifi card tk boleh membantu? kena beli wifi adapter? – dari : complete noob-

  • http://eldycoco.blogspot.com lala


    BlueIce:

    Card does’nt have this functionality bermakna adapter wifi laptop anda tidak boleh digunakan untuk hack password wifi. Tgk la no 2 kat post di atas. “keserasian…”


    mxi919:

    Kalau wifi adapter tak sesuai, mcm mana nk bg sesuai? Kalau guna laptop jer, wifi card tk boleh membantu? kena beli wifi adapter? – dari : complete noob-

  • http://eldycoco.blogspot.com lala


    BlueIce:

    Card does’nt have this functionality bermakna adapter wifi laptop anda tidak boleh digunakan untuk hack password wifi. Tgk la no 2 kat post di atas. “keserasian…”


    mxi919:

    Kalau wifi adapter tak sesuai, mcm mana nk bg sesuai? Kalau guna laptop jer, wifi card tk boleh membantu? kena beli wifi adapter? – dari : complete noob-

    ade masalah yang same. sangat tak paham pasal adapter ni. mcm mane nak serasi kan?? which i have to check for compatibility?? pening giler

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      kalau tak serasi kene beli adapter lain.

  • putput

    hahaha… THAX Bro.. Dah jadi.. and dapat online..

    BTW, ade beberapa soalan sikit..kenapa waktu aku crack pakai CommandPrompt, aku xdapat baca pun No # dia… aku dah scroll mouse paling atas pun, tapi still tak kluar yang No 1# punya..mcamana aku nak baca no and nama wifi tu,.. TQ ..

  • byebye

    LIX…nak tanya, Software yang kite download tu trial version ke? sbb dia tulis “Evaluation Version” brapa lama bole pakai software hack ni?

    lix..nak tanya. kenapa dekat CommandPrompt aku tuh, dia tak tunjuk no 1#…dia terus keluar no # yang ke seribu lebih…aku dah scroll mouse yang paling atas sekali kot…abestu mcam mana aku nak tahu nama2 Wifi yang ada,,contohnye gmba kat bawah ni,,

    [IMG]http://i119.photobucket.com/albums/o145/aryan28_91/Capture.jpg[/IMG]

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      lepas click aje tekan pause/break kat keyboard itu akan pausekan screen unutk anda scroll keatas

      • Yakuza192

        kenapa scan lame xjmpew2 pom laa..ade yang salah kew..xjmpew2 pom..pdahal pnuh wifi kat kwasan nem..

  • shamirul

    lix,cmne lk klo WPA?
    kongsi la same kitorg..hehe

  • nucleus

    Salam.

    Kenapa bila aku capture guna Commview, dalam description kat tab packets kata WEP can’t decrypt?

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      adakah anda ikut tutorial yang di sediakan?

  • http://xodarappina.blogspot.com Joe-Bang

    windoww 7 xbleh gak ke??bile dh siap install..die kuar pop up its not support vista..sdangkan gune window 7

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      windows 7 boleh pakai dah di cuba, cuba install pakai administrator mode

  • nucleus

    Kena set WEP key 1,2,3,4 ke dalam commview sebelum capture packets? Aku dah capture semalaman, tapi tak lebih satu IV pun. Adakah ini bermaksud kurang handshake?

  • Mursyid Professional PC

    Wah!!! tak sangka pulak orang malaysia pun boleh tau cara nk hack…

  • khairul

    wah..cm best jek. tp kt uma dh ada unifi..so nk wt ni just suke2 jek.nk hack wifi uma jiran.hehehe

  • http://www.lixdo.net/blog/tutorial-cara-hack-wifi-key/ aku_yang_gagal

    bro lix,saya dah ikot semua panduan yang bro lix kasi tu…tapi yang jadi masalah step 17..bila dah masuk kan kat Choose file Wifi.Cab tu,time nak lunch je dia kuar “failed to start Aircrack-ng. Aircrack-ng executable” macam mana nak stlekn nie bro..plszzzz….!

  • ipinaddmath

    knp strt dr stp17 sya alami masalah..
    mcm x jd ape2..
    ape ptut sy buat..

  • http://download2u.blogspot.com farid

    kpd insan yg brnama “aku yang gagal” mslah yang awk hadapi ialah anda hndaklh klik smua file exe kt dlam folder bin.slpas itu barulah klik pd aircrack-GUI. thank

  • heheh

    nk tanya. kenapa kalau saya on software commview ne, wireless automatik disconnect. semua line wifi tiada di jumpai. kenapa yea?

  • Yakuza192

    kenapa scan lame sngat nem..ade yang salah kew..xjmpew2 pom..pdahal pnuh wifi kat kwasan nem..

  • Pingback: PINGJE!()

  • http://hackers-malaysia.blogspot.com just alone

    banyak nye jalan keje nye…
    try nie senang je…
    http://hackers-malaysia.blogspot.com/2011/12/salam.html#axzz1gbdFw8xr

  • http://hotmail.com nak tahu wifi

    macam mana nak open foder aircrack tu??

  • Pingback: Office key()

  • http://pipin_log@yahoo.com pipin_log

    erm mcm mne plk kite nk hack fb?huhu
    i need ur suggestion

  • Munge

    please help..i stuck at step 18 all when well but when i reach step 17 where we use the aircrack when i click launch the aircrack command prompt pop out, at stated there access denied few times i try it still the same. What else can do? is there any way again?

    • http://lixdo.net lixdo

      try to run in administrator mode

  • Pingback: 3 Tutorial Hack Wifi Mudah Tanpa Decoder | RieZarchry.Com()

  • Mursyid

    Excellent

  • http://taksukelantaklah.blogspot.com mahirah12

    terima kasih tau abg lix..saye dh berjaya buat..akhirnye;)
    tapi ade yg kurang lengkap la..cara yg abg lix ajar ni..
    3 minggu saye try..minggu yg ketiga baru dapat buat:)
    tapi terima kasih tau..
    kalau ade ape2 lagi cara hack bole tak tolong send email kt email saye ni mahirah12@yahoo.com

    terima kasih tau..

  • kotak_hitam29

    yg langkah no13 tu cmne???xbpe pham ler….
    ce terangkn lg cre dy tu…
    coz xdpt cm yg daja…
    mksud msukkan no kat nme wifi tu cmne???
    coz xley nk tkan pe2 ler…ce perterangkan lg cre tu…
    mntk diaja yek…thanks…

  • http://aqilsulong.blogspot.com/ aqilsulong

    sy da select ENCR. DATA ,tpi mse nak send packets selected , tibe kuar “your card doesn’t have this functionality”

    boleh bantu ta??

  • azrin

    lancau la penipu….

  • azrin

    cara ni da basi…sesiapa pakai software mesti kena virus.. sesiapa x percaya cuba la try..compom kenaaaaaa

    • http://lixdo.net/ lixdo

      lepas cakap penipu, ko cakap pulak cara nie dah basi lepas tue cakap pulak ada virus.

      kesimpulan cara ini bukan tipukan 😛

      saya dah pakai lama takde virus pun. perlu di ingat antivirus akan kesan hack tool sebagai virus walaupun takde virus.

  • ten

    adapter atheros AR5B97 sesuai tak?

  • haaha

    Sya nk mencuba.. sbb nie 1st time nk hack… slama nie dh try bnyk cara tp xleh jgk.. nk cuba yg bro punya plak…. hope can~~~ :)

  • haaha

    bro… dh try… sya punya adepter ok jer… tp bila smpai step 6 knpa xjd? your card doesn’t have this funtion…. knpa…. plss tlng jelas kn…

  • kuy_z

    gmn yah saya keluar ”Attack wil be restared every 5000 iV ”.
    kenapa yah,,,please help .

    • http://lixdo.net lixdo

      kumpul Ivs lagi masih tak cukup tue.

  • 2344

    bro … no17 xfhm la … kt mn nk cri aircrack 2 ..?

  • 2344

    plzzz … PM fb … HANIZAM

  • yasir

    ADMIN, saye sume dh berjaye dah.. tapi bile nk cari enryc.data x de lar.. yg bnyk mngta.dat kot yg bnyk.. encryp.data x der.. kalo ade pon skit jer. pastu font clour encryp.data tu wane merah.. saye dh cube bnyk kali walopon packet found cume 32.. tapi tak boleh lar.. dia kate IVS x ckup.. camne yek?

  • http://www.facebook.com killlera

    hello…klu window 7 mcm berat je nk crack..knpe ye????

  • Andi Sarwani

    bang aye kan udah ingstal softeware apa yang abang berikan….,tpi knapah cihhh setelah instal bentuky’a kaya virusy’a tolong bang kasih solusiny’a

« | »




Recent Posts


Pages



About Lixdo[dot]Net

LIXDO adalah berasal daripada Linux + Doremon = LIXDOmore →