HJ Split

HJ Split

Tutorial: Cara Penggunaan HJ-Split

Video Tutorial dari eSZac

Download Klik Sini

Thread nie saya buka kerana dapat banyak pm dari user yg tidak tahu utk menggunakan software

Software yang diperlukan :

http://www.freebyte.com/download/hjsplit/hjsplitpro.zip>> HJ-Split <<

http://www.mediafire.com/?vtcy3aynmnt>> Winrar Software <<

Jika Perlu – Bergantung Pada File Yang Anda Download.

Sila follow step by step kat bawah nie.. Kalo betol, mmg jadi punya..

1.)Jenis file .001
Sesetengah uploader, akan zip-kan @ rar-kan dahulu, baru split ke .001.
Ada yg lain yg terus split file tanpa zip @ rar dahulu..
Kedua-dua nie sama jer..

2.) Bukak software HJ-Split. Pilih Join.

3.)Pilih Input File.

4.) Pilih file yang korang dah abis donlot tadi.

5.) Check status. Ouput file selalunya sama dgn Input file.

6.) Klik button Start. Korg bleh tgk kat Status.

Bila dah complete, korg cek dlm folder. Sepatutnya mmg dah ada file yg dah complete tu.

Harap anda semua dapat paham tutorial yg disediakan oleh saya.. Maaf la kalo kurang kemas sket..

Ada apa2 masalah, reply kat thread nie yer..
Tambahan dr amyputra : Thanks bro..

amyputra wrote:
bro afiq04..file suma tu dlm format rar kan???so hang cuba tick kat keep broken files…

ni aku bg gamba kat hang cara dia

mula2 hang double klik kat file rar yg hang nak extract tu..pastu klik kat extract to..

pastu kat tab general..klik kat Keep Broken Files dan pilih kat mana hang nak letak file tu…

arms_07 wrote:
Cyclic Redundancy Check or CRC error

Cause:
This error message could be generated by any of the below reasons.

1. During the transmission of the file it became corrupt or bad
2. The file was sent inappropriately
3. The device being opened from is bad or contains errors
4. The file itself is bad or the program attempting to open the file is bad.

Solution:
*Download the file again.
* Reinstall the program being used to open the file
* Attempt to open with a different program
* If the file is on the hard disk drive, run scandisk / defrag
* Assume the file is bad and cannot be recovered

~kdg2 trjd gak bl kta extract ttpi ttp kuar crc error w/pun kta dh tick kt broken files, so solution hyer satu jer knl psti part atau file yg error n redownload smla…

~hya itu pylsaian trkhir,mgkin sebab file kta dolod tu terbehenti kjp mser dlod n then resume blik mybbkan proses dolod xsmprna…

Thx to Syok.org / http://forum.dinet.fm

Be Sociable, Share!