Lixdo[dot]Net



« | »

Uji Minda Anda…

Mari kata cuba uji minda kita dengan cari jawapan pada soalan di dalam gambar di bawah.

Soalannya:
Bayangkan anda di afrika. Anda sedang terikat di sebatang pokok, tali yang mengikat anda di tambat di atas tanah. Sebatang lilin yang telah dinyalakan api nya dengan pelahan-lahan membakar tali yang mengikat anda itu dan se ekor singa yang kelaparan sedang menunggu anda di bawah untuk menjadikan anda sebagai makanan.

att00000

tekan read more untuk selanjutnya.

Apa yang anda akan lakukan untuk mengelakan anda daripada jadi makanan singa yang kelaparan.

hah cepat fikirkan jawapannya….. send jawapan korang dalam comment.

Jawapan untuk soalan ini click sini –> JAWAPAN UJI MINDA 1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Be Sociable, Share!

Posted by on 04/03/2009.

Tags: ,

Categories: Test IQ

  • http://www.muncet.net iEn

    1. dia panggil superman, kemudian mintak kuasa hembus api tuu sampai jadi ais huhu

    2. masih pikir.. tunda esok lah hehehe

  • http://www.dinet.fm cK

    malaz nak uji minda ku~

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      asah sikit otak tue nanti berkarat

  • http://msazeli.blogspot.com/ liepanzs_laut

    jatuhkan diri anda tepat2 kat atas kepala singa tue, moga2 singa tu mati bersama anda atau pun anda mati atau pun singa mati

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      salah jawapan telah di postkan

  • http://www.muncet.net iEn

    oi mane jawapannye!

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      link ke jawapan telah di update

  • http://shayluvu.blogspot.com shay

    aiyak… itu kah jawapannya… lion tu pun pandai nak sambut besday yerk…

  • sY@-sY@

    capai tangan pd dahan pokok pas tali berbuka,then dok je atas pokok 2 until snga 2 beredar,,,huhhuhuh

  • arie

    huh..jwpn tak logik..nak tunggu sampai bila kat pokok tu?dah la kena ikat..
    takleh trima aku..tak uji iq langsung..huh!

    • http://www.lixdo.net Lixdo

      Soalan ini sekadar untuk merehatkan minda sahaja..

  • aqilah

    singa tunggu bukan main lama sngt untuk tali tu putus…jdi singa tu pergilah dari tempat tu untk cari mangsa lain…

  • aqilah

    singa tu tunggu bukan main lama sngt untuk tali tu putus.jdi singa tu kan lapar ia mls lah mau tunggu lama jadi ia pun beredarlah dari situ…..

  • nasihah

    singa tu bukan main tunggu lama kut pasti dia mencari mangsa lain..

  • nasihah

    ooo baru dapat jawapan tadi fikir jawapan dia anda nyayikan lagu happy birtday lion and than lion tu tiup la lilin….
    hehehehehehhehehehehe…..

    • http://lixdo.net lixdo

      tahniah anda berjaya menjawap 😀

  • iffa

    kita menyanyi lagu kat dia(lion) lagu happy birtday lepas tu lion tu meniup lilin itu….

  • yus

    hmmmmmmmmmmmmmmm

  • SYAFIQ

    hayun kan badan supaya menarik perhatian singa tadi pas tu hayun badan ke arah lilin jadi secara tidak sengaja mungkin lilin tadi terlanggar oleh singa lilin akan padam. singa akan terkejut dgan rasa sakit kene api lilin tadi. dan akan pergi

  • syafiq

    nanti bg tau aku ikut email bro

  • kotak

    hhuuuuhhhhhhhhhhhhh

« | »




Recent Posts


Pages



About Lixdo[dot]Net

LIXDO adalah berasal daripada Linux + Doremon = LIXDOmore →