Lixdo[dot]Net



« | »

Ulat dalam otak akibat makan sushi

Inilah akibat makan sushi & sashimi (ikan mentah, gurita mentah,udang mentah, dsb). Nama orang ini Shota Fujiwara dari Gifuprefecture, Jepun, umur 80 thn, telah menderita sakit kepala yang luar biasa selama 3 tahun dan telah kehilangan kemampuan psikomotoricnya.

Setelah menjalani pemeriksaan CT-scan & X-ray, doktor yang merawatnya menemukan sarang ulat di bawah kulit kepalanya namun masih diluar tempurung otaknya.

Jadi, BERHATI-HATILAH MEMAKAN SUSHI & SASHIMI !!!
Ulat seperti yg didapati pada kepala Shota Fujiwara adalah berasal dari parasit yg selalunye didapat pada tubuh ikan mentah baik ikan laut maupun ikan air tawar. Ulat parasit & telurnya hanya boleh dimatikan dgn melalui proses pemasakan dgn panas yang tinggi (digoreng, dipanggang atau direbus mendidih atau dgn pembekuan -10 degC s/d -20 degC selama lebih dari 1 minggu).

Gambar dibawah agak menyeramkan so pada sapa-sapa yang tak kuat semangat tidak di galakan untuk melihat gambar di bawah ini.

2

1

Credit to Forum Eversite


 

By signing up, you agree to our Terms of Service and Privacy Policy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Be Sociable, Share!

Posted by on 06/12/2011.

Tags: ,

Categories: Meja Admin

  • http://www.muncet.net iEn

    akak aku penah forward pasal ni kat email.. mmg geli tul arr. sib baik aku xmakan sushi.. huhu!

  • http://technician.via.my din

    aku pun tak suka sushi nak muntah kalau aku cium bau sushi wekk…wekkkk.wekkkkkk

  • http://lalala.lalala.com atreyu s.

    this isn’t true ehh. try google under urban legend and u’ll find it there.

  • http://www.baynn.com DiEsE

    hhmmm….. kalau difikirkan secara logiknya, semua rakyat jepun sepatutnya merana kerana diat pemakanan mereka adalah sushi and sashimi, bukan fujiwara-san seorang sahaja. mungkin beliau ada mengamalkan diet pemakanan yang agak berbeza dari rakyat jepun yang lain??

« | »




Recent Posts


Pages



About Lixdo[dot]Net

LIXDO adalah berasal daripada Linux + Doremon = LIXDOmore →