Lixdo[dot]Net



« | »

Website TV3 Ada Malware

Salam semua, lama sungguh lix tak update blog nie. Idea ada cuma masa yang membataskan diri lix daripada megupdate blog ini. Tadi masa testing Handphone customer cubalah godek-godek internet pakai wifi, lepas tue teringat pasal website tv3 yang dah ada mobile version punye. so apa lagi try lah buka.

Memula try pakai direct link tapi tak dapat buka pulak ingatkan down ke apa. Lepas tue lix pun try search pakai google. Terkejut lix bila tengok warning daripada google pada link website TV3. kat bawah nie lix ada postkan sekali screenshot.

Pelik lix di buatnya, patutlah nak buka website tv3 tadi tak lepas rupanya dah di block. Website TV3 kene hack ke sampai boleh ada malware dalam server diaorang. Pada pihak IT TV3  sila ambik perhatian kerana ini boleh menjatuhkan reputasi TV3  dan korang sendiri. cuba korang bayangkan satu company besar boleh host malware pada server diaorang, isk isk isk….

Oklah sampai sini sahaja coretan daripada lix buat masa ini. Lepas nie korang tunggu… lix akan postkan tutorial cara-cara untuk menghack wifi key dengan menggunakan windows tak perlukan linux. Itu pun lix harap ada cukup masa untuk meng buatnye hehehe… Byeeeeee…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Be Sociable, Share!

Posted by on 22/12/2011.

Tags: , ,

Categories: Meja Admin

« | »




Recent Posts


Pages



About Lixdo[dot]Net

LIXDO adalah berasal daripada Linux + Doremon = LIXDOmore →